16 de gener 2010

Presentació del Bloc

7 comentaris:

  1. Hola Equipo:

    Disculpando a nuestra experta, y a fin de culminar con nuestro programa de asignatura, les envío la pregunta a responder por este equipo. Recuerden sustentarla.

    ¿Cual es la relación existente entre las TICs y los procesos Educación actual?.

    Estaré atenta :)

    Un saludo atento.
    Ana Licona

    ResponElimina
  2. Per poder respondre a la pregunta, cal observar els dos elements per separat. Els processos d'educació tenen com objectiu principal repondre a les necessitats de la societat, una societat que evoluciona molt ràpidament i que està composta per uns membres amb unes característiques i unes necessitats molt diverses.Les TIC, igual que la societat i els processos d'educació, també evolucionen a un ritme vertiginós, els seus usuaris són diferents,pertanyen a classes socials heterogènies, però tots poden beneficiar-se de les seves prestacions. Podem afirmar que la relació existent entre les TIC i els processos d’educació, és que comparteixen la finalitat de respondre a les necessitats de la societat i que permeten arribar a tots als usuaris independentment de les seves característiques (atenció a la diversitat dins les aules).

    ResponElimina
  3. Hola Equipo:
    Gracias por la respuesta.

    Ya sabemos que las TICs han impactado y revolucionado todas las áreas de la sociedad.

    Es por lo afirmado que en efecto, el nexo entre TICs y Educación es tan estrecho que la segunda busca a las primeras para poder responder a las exigencias y expectativas de la sociedad, tanto en materia de formación de capital humano, como en la solvencia de otras necesidades.

    Por esta razón y mencionando lo que nos dice Piscitelli (1) básicamente lo que implica el uso serio de las TICs en el aula son los cambios actualmente muy poco tolerados por el sistema educativo. En otras palabras, al incluir y aceptar las TICs en nuestro ámbito se incurre en aceptar que todo en el proceso educativo cambia..."la evaluación debe ser diferente, la relación del docente con el alumno tiene que ser totalmente distinta, lo que se hace en el aula tiene que ser práctico-reflexivo, concreto y contextual, y la experiencia educativa tiene que tomar en cuenta la subjetividad que se establece en las relaciones humanas subjetividad que se ve fortalecida aún más en las redes sociales”.

    Enriqueciendo lo anterior Díaz Barriga (2) explica que esta relación, obliga y orilla HOY a los entes educativos a abordar las TICs mas allá de un mero uso intrumental y de equipamiento, de modo que la figura docente pueda y deba identificar y posibilitar de manera exhaustiva, todas las bondades pedagógicas que poseen las dichas tecnologías.

    Es con lo expuesto que el docente debe pretender mejorar y enriquecer las oportunidades de aprender a enseñar significativamente a los estudiantes, con el apoyo y sostén de las TICs, lo que implicará por parte de los responsables en educación, su compromiso y participación activa en proyectos colectivos de diseño, desarrollo y uso de ambientes de aprendizaje enriquecidos con las TIC".

    1. Piscitelli A. (2009). Desafíos frente a la Revolución Digital.Consulta Online: http://www.educoas.org/portal/laeducacion/destacados/web2_Piscitelli.pdf.
    Fecha de Consulta: 28/01/10

    2. Díaz Barriga. (2009). "Metas Educativas 2021". Documento Base para Debate.Consulta Online: http://www.oei.es/metas2021/expertos02.htm.
    Fecha de Consulta: 2801/10

    ResponElimina
  4. Bueno Equipo!: Muy buen trabajo!!:)

    Es muy importante que recuerden que ustedes están en una Universidad donde prima el quehacer científico, de aquí que se desprenda el hecho de que ustedes siempre tendrán que sustentar sus saberes, y citar las fuentes que dan rigurosidad a sus respuestas, pues mas allá de que el docente esté de acuerdo o no, él sabrá que su decir no está sobre el vacío sino que parte de la reflexión de una serie de conceptos y teorías.

    Felicidades chicos/as...esta actividad se ha cerrado.

    Un saludo grato.

    Ana Licona

    ResponElimina
  5. Bon dia, som fina pérez. La vostra professora m'ha encomanat que revisés la vostra feina, al vostra presentació i alhora vos plantejés les questions que trobés oportunes, ;-).

    En primer lloc vos full felicitar per la feina que heu fet i per la presentació, que m'ha ajudat molt per aclarir-me en l'organització del blog.

    D'aquest treball m'agradaría resaltar dos aspectes, i finalment plantejar-vos una pregunta.

    En primer lloc vos comento que valoro molt positivament la selecció de temes tractats, l'enfocamente que heu donat inclós la selecció d'imatges d'humor per il.lstrar alguns temes.

    I en segon lloc, alguns aspectes de forma que convendria cuidar: el primer es que l'audio de fons que heu posat impedeix que es puguin escoltar els audios dels vídeos (si!!! m'haguès agradat molt poder escoltar el vostre vídeo) i a més es un poc cansat escoltar sembre la mateixa cançò tot el temos que dediques a la lectura del blog. Per altra banda, a nivell visual convé cuidar i homogeneizar les tipografies de lletra. Per acabar és molt i molt important citar les fonts de la informació que feim servir, recolçar el vostre discurs, i si és el cas que feim una cita literal indicar-ho entre cometes.

    En tot cas, insisteixo, vos felicito per la feina realitzada.

    Finalment, vos plantejo una pregunta. O més que una pregunta és una reflexió general: a partir del treball realitzat quines pensau que son les línies d'actuació que s'haurien de treballar desde l'escola per tal de reduir les diferents "esquerdes digitals"

    Fins aviat,

    fina

    Nota: disculpau el retràs. Suposo que la vostra professora vos va avisar que no podria participar fins la setmana del 25.

    ResponElimina
  6. Hola Fina,

    Gràcies per donar-nos el teu parer respecte a la nostra feina, s’agraeix tenir l’ajuda d’una experta en la matèria com es el teu cas.
    Respecte a la música del gadget musical automàtic que interfereix amb l’audio del vídeo, per poder-lo visionar sense molèsties del gadget, tant sols has de baixar el cursor del mouse i fixar-te que al final de la pàgina del bloc et surt el propi gadget amb una pestanyeta dotada del botó de pausa perquè puguis interrompre la seva reproducció quan sigui del teu gust. La Bibliografia i Webgrafia es troba detallada a l’etiqueta corresponent, però sí que es veritat que haguéssim pogut adjuntar les fonts informacionals al final de cada article que realitzavem.
    A continuació et proporcionem una reposta en relació a la pregunta que ens fas respecte a les línies d’actuació que s’han de treballar a l’escola per reduir la fractura digital.

    •Realitzar reunions de coordinació entre tots els professors per fomentar l’utilització de les TIC a l’aula.

    •Organitzar jornades formatives pels docents i per tots els dinamitzadors que formen part de les activitats de la comunitat escolar.

    •Dissenyar, elaborar i editar material relacionat amb l’utilització segura i eficient de les TIC pels infants, amb la posterior distribució d’aquest material per arribar a les famílies.

    •Fomentar les activitats d’ensenyament aprenentatge en xarxa a tots els nivells i etapes educatives.

    Aquestes conclusions les hem obtingut amb el tractament de la informació i el coneixement que hem produït amb l’elaboració del nostre projecte. Nosaltres som membres actius de la comunitat educativa, avui som alumnes però demà serem docents i sabem les avantatges que comporta el no formar part de la temuda esquerda digital. Som nadius digitals i conscients de ser-ho i això ens permet fer la nostra aportació per ajudar a combatre aquesta esquerda.

    Gràcies per la teva atenció i esperem haver respost a la teva pregunta.

    ResponElimina
  7. Gracias Fina por habernos ofrecido tu tiempo y conocimiento, aún mas por que sé tu agenda es muy apretada.

    Te comparto que es de mucho provecho y satisfacción para nosotros, recibir tu participación en este blog, ya que nos ayudará a mejorar lo hecho hasta hoy.

    En cuanto a las sugerencias, tanto el equipo como mi persona las tomaremos en cuenta, a fin de perfeccionar toda la actividad y el contenido que se ofrece en un trabajo académico.

    De nuevo gracias,

    Un saludo sincero
    Ana Licona

    ResponElimina

Un toc d'humor.

Un toc d'humor.